VOYAGE/VOYAGE – een animatiefilm van Roman Klochkov

VOYAGE/VOYAGE © Roman Klochkov – gebaseerd op verhalen over slow travel van Cleo Janse & Wim Wabbes van De Handelsbeurs

“Het zaligste scenario voor slow travel is de vouwfiets en de trein. Je rijdt van thuis zo de trein op en je ontvouwt je fiets en rijdt je bestemming binnen. Ik reisde op die manier samen met collega Cleo Janse naar Novara in Italië. In Parijs moesten we overstappen. Het was een zonnige dag. We fietsten dwars door de stad. Van Gare du Nord langs het Canal Saint Martin voorbij de Bastille tot aan de Seine en volgden dan linkeroever tot aan Gare de Lyon. Een prachtige fietstocht. Op het terras voor het station, tijd voor koffie en dan een sneltrein rechtstreeks tot onze bestemming. De trein reed door de Franse alpen, vertraagde zijn vaart en slingerde tussen de bergen. Het raam van de wagon leek wel een fotogalerij. Tot slot, het prettige gevoel om een onbekende stad binnen te fietsen: vanop het perron naar je hotel.

Sinds ik de trein en de vouwfiets heb ontdekt, staat de auto volledig aan de kant en als het kan, blijft het vliegtuig op het tarmac.” 

– Wim Wabbes, programmator van De Handelsbeurs over slow travel. 

Roman Klochkov sprak met Cleo Janse en Wim Wabbes, programmatoren van De Handelsbeurs. Zij kiezen ervoor om prospectiereizen zoveel mogelijk met de trein en de vouwfiets te doen. Wim nam vorig jaar 13 keer de trein naar het buitenland (o.a. naar Slovenië, Oostenrijk en Italië). Hij spaarde hiermee 5 vliegtuigreizen en 8 autoritten uit.