Poster #2 – Randall Casaer

coverbeeld: © Randall Casaer

Randall Casaer ging in gesprek met Matthias Vermael van Circusplaneet. Vertrekpunt voor zijn beelden zijn een aantal inherente kwaliteiten van circus en de betekenis ervan voor andere contexten.

“Via circus zetten we mensen in beweging en op die manier ook onze buurt, onze stad en een klein beetje onze wereld.”

Circusplaneet wil mensen de kans geven om zich individueel en in groep te ontplooien, zowel lichamelijk als geestelijk. Circuseducatie heeft een aantal troeven om mensen daarin te ondersteunen: het is woordeloos, nodigt uit om te ondernemen en samen te werken en draagt diversiteit in haar genen.

“Circus nodigt uit en inspireert.”

Elk van ons is elke dag aan het leren, met vallen en opstaan. Circus is ons middel. Samen zetten we een positief project op. Het doel is een warme, diverse en inclusieve community middenin een samenleving die constant verandert, verenigt vanuit een gemeenschappelijke passie: circus.

Matthias Vermael is algemeen coördinator. Circusplaneet gaat voor cultuureducatie via circus. Het gaat over circustrucs aanleren, maar even goed over leren samenwerken en over leren dat iedereen anders is én toch gelijkwaardig is. 

Zie ook Poster #1 “alleen bestaat niet” van Randall Casaer.