Beeld / Verhaal

5 kunstenaars over transitie in cultuurorganisaties

Hoe werken culturele organisaties achter en voor de schermen aan de transitie naar een sociaal-rechtvaardige en duurzame samenleving? Hoe zetten zij dat doel om in acties, wat lukt er en wat niet, waar botsen ze op en hoe gaan ze ermee om?

In Beeld / Verhaal zetten vijf kunstenaars hun gesprekken met enkele Gentse cultuurorganisaties om naar naar beelden en verhalen. Bilal Abbas, Randall Casaer, Eva De Groote, Roman Klochkov en Rebecca Lenaerts spraken met o.a. DOK, Handelsbeurs, Circusplaneet, Vooruit, Handelsreizigers In Ideeën, … over uitdagende thema’s als slow travel, duurzame mobiliteit, diversiteit, bewust omgaan met middelen (mensen/ tijd/ budget), transformatie, klimaatadaptatie, … Hier delen we de artistieke vertalingen van die gesprekken.

Beeld / Verhaal is een project van Greentrack Gent. Dit is een netwerk van 54 Gentse cultuurorganisaties die door uitwisseling en experiment samen willen bouwen aan een volhoudbare toekomst. Het project wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap – Vlaanderen, verbeelding werkt.

Voor vragen of reacties kan je terecht bij Nathalie Decoene: nathalie@greentrack.be.